tiistai 16. marraskuuta 2010

Jäillä, kiitos.

Suomalainen yliopistomaailma eroaa amerikkalaisesta hyvin paljon, ainakin mikäli uskominen on viihdeteollisuutta. Valitettavasti en ole päässyt jenkkiyliopistossa vierailemaan, mutta olen antanut itseni ymmärtää, että jenkkiyliopistoissa aikaa käytetään vähintään yhtä paljon erilaiseen kerho- ja järjestötoimintaan kuin opiskeluunkin.

On The Rocks on Oregonin yliopiston miesopiskelijoista koostuva a cappella ryhmittymä. Joskus aiemmin pidin miesporukassa tapahtuvaa kuorolaulua... sanotaanko epäilyttävänä. Kun tutustuu oheiseen videoon, tulee tunne että olisi pitänyt jo nuorempana hinkua kuoroon sen sijaan että yritti tinkiä vanhemmilta tietokonetta. Alkuun käsivaralta kuvatusta Youtube -pätkästä lähti vyörymään lumipallo, joka on johtanut jo studiotasoisen CD:n tekoon ja nyt joulukuussa ryhmittymä ottaa osaa NBC:n Sing-off -kilpailuun.

Suositun cover -version tekeminen on vaikeaa. Miten on mahdollista saada jonkun toisen tunnetuksi tekemästä kappaleesta sellainen versio, joka vetoaa yleisöön tavalla, millä alkuperäinen ei vedonnut? Itse pidän hyvistä Cover -versioista, mutta en osaa nimetä varsinaisesti niitä tekijöitä, jotka tekevät coverista hyvän. Hyviä cover -biisejä ovat esimerkiksi Metallican näkemys Whiskey in the Jarista sekä Bon Jovin versio Keep on Rocking in the Free Worldista. Hyvän coverin tunnistaa kun sellaiseen törmää. Ja oheinen video on ehdottomasti sellainen.

Näistä jätkistä tullaan vielä kuulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti