lauantai 5. helmikuuta 2011

Rihannaa suullisesti

Ensimmäisessä postauksessa tutustuimme kovin lahjakkaseen a cappella -yhtyeeseen. A cappellassa ideanahan on tuottaa kaikki musiikkiin tarvittavat instrumentit ilman instrumentteja. Halpaa ja käytännöllistä joskaan ei kovin helppoa. Vielä galvemmaksi ja käytännöllisemmäksi asian tekee kun homman hoitaa kokonaan itse. Tällaisessa tapauksessa toimenpide vaatii tosin hieman videoeditointitaitoja.

En edes uskalla arvailla kuinka monta tuntia oheisen videon tekijältä on mennyt videon tallentamiseen ja editoimiseen. Uskoisin luvun olevan satoja tunteja. Jälki on kuitenkin todella hyvää.

Nykyisin musiikin tekeminen on erittäin helppoa. Olen käynyt mielenkiintoisia keskusteluja siitä, kumpi nykyisin onkaan vaativampaa, soittaa musiikkia instrumenteilla vai editoimalla cover pinnalla olevasta kappaleesta. 70 -luvulla jälkimmäinen ei ollut vaihtoehto ja mikäli uskomme We will rock you -musikaalia ensimmäinen ei ole enää sallittua parin vuosikymmenen päästä.

Ja kohti We Will Rock You -musikaalissa esitettyä maailmaa tässä tapauksessa ollaan menossa, kuinkahan moni akustinen instrumentti onkaan tunnistettavissa enää Rihannan alkuperäisestä versiosta? Nautitaan kuitenkin nykytilasta ja otetaan parhaat palat molemmista maailmoista, tätä videota jaksaa katsoa muutamankin kerran putkeen. Melkein tekisi mieli jopa yrittää itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti